Kışlık Hazırlıyoruz: Erik Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Örneğin Erik Turşusu... Adını söylerken bile ağız sulandıran bu tarif, denenmeye değer. Gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Erik Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo erik
- 10 diş sarımsak
- 1 limon
- 1 defne yaprağı
Turşu Suyu İçin:
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı kalın tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
Erik Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Öncelikle erikler temizlenir
- Büyük bir kavanozun içine koyulur
- Limon dilimlenip kavanozun içine atılır
- Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
- 4 hafta sonra turşu hazır olacaktır
Kışlık Erik Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
