Balık Turşusu Tarifi

Uy haçanda balığın turşusunu daha denemediniz mi? Aşırı lezzet içerir, bizden söylemesi... İşte Balık Turşusu Tarifi!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Balık Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Balık Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg balık 
  • 6 diş sarımsak
  • 7 adet defne yaprağı
  • 3 adet limon suyu
  • Tane karabiber 
  • 2 diş karanfil
  • 100 gr margarin

Balık Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Balıklar temizlenerek filetosu çıkarılır ve tuzlanır
  • Tuzlanmış balıklar yirmi dört saat bir tepsi içinde bekletilir
  • Ertesi gün balıklar bol suyla iyice yıkanır
  • Derin bir kabın dibine, defne ve limon yaprakları dizilir ve karabiber serpiştirilir
  • Bir iki diş karanfil eklenir, üzerine fileto balıklar düzgün olarak yerleştirilir
  • Balık sıralarının arasına defne ve limon yaprakları, çentilmiş sarımsaklar ve margarin eritilip ılık şekilde koyulur
  • Daha sonra bir litre suya bir kaşık tuz eklenir
  • İçine üç limonun suyu sıkılır, hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülerek bir ağırlıkla bastırılır
  • 3 gün sonra tüketilebilir

    AFİYET OLSUN!


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa