Balık Turşusu Tarifi
Uy haçanda balığın turşusunu daha denemediniz mi? Aşırı lezzet içerir, bizden söylemesi... İşte Balık Turşusu Tarifi!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Balık Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg balık
- 6 diş sarımsak
- 7 adet defne yaprağı
- 3 adet limon suyu
- Tane karabiber
- 2 diş karanfil
- 100 gr margarin
Balık Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Balıklar temizlenerek filetosu çıkarılır ve tuzlanır
- Tuzlanmış balıklar yirmi dört saat bir tepsi içinde bekletilir
- Ertesi gün balıklar bol suyla iyice yıkanır
- Derin bir kabın dibine, defne ve limon yaprakları dizilir ve karabiber serpiştirilir
- Bir iki diş karanfil eklenir, üzerine fileto balıklar düzgün olarak yerleştirilir
- Balık sıralarının arasına defne ve limon yaprakları, çentilmiş sarımsaklar ve margarin eritilip ılık şekilde koyulur
- Daha sonra bir litre suya bir kaşık tuz eklenir
- İçine üç limonun suyu sıkılır, hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülerek bir ağırlıkla bastırılır
- 3 gün sonra tüketilebilir
AFİYET OLSUN!
