Kışlık Hazırlıyoruz: Acur Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Acur Turşusu en sevilenler arasında yerini koruyor, o zaman başlasın hazırlıklar, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Acur Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg acur
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 2 adet dilimlenmiş limon
- 4 diş doğranmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 10 adet kişniş tohumu
Acur Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsak koyulup kaynatılır
- Kaynayan karışım ılımaya bırakılır
- Acurlar iyice yıkanıp kurutulur
- Ardından kavanoza dizilir
- Kişniş tohumları da ilave edilir
- Tenceredeki sirkeli su karışımı ılıyınca kavanoza dökülür
- Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır
- Serin bir yerde 1 ay bekletildikten sonra tüketilebilir
AFİYET OLSUN!
