Kışlık Hazırlıyoruz: Brokoli ve Karnabahar Turşusu
Brokoli ve Karnabahar Turşusu, et yemeklerinizin yanına çok yakışacak. Aşırı lezzet içeren Brokoli ve Karnabahar Turşusu nasıl yapılır işte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Brokoli ve Karnabahar Turşusu
Malzemeler:
- 1 lt' lik cam kavanoz
- Karnabahar
- Brokoli
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1,5 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağından bir parmak az elma sirkesi
- İçme Suyu
Brokoli ve Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Karnabahar ve brokoliler yıkanır
- Uzun sapları kesilir ve çok ufak olmayacak şekilde çiçeklerinden ayrılır
- Derin bir kaseye sirke, tuz ve limon suyu koyulup karıştırılır
- İçine turşu kurulacak kavanozun yarısı su ile doldurulur
- Karnabahar, brokoli ve sarımsaklar kavanoza yerleştirilir
- Üzerine sirkeli tuzlu karışım eklenir, Suyu az gelirse kavanoz dolana kadar eklenir
- Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır
- Güneş görmeyen serin, hatta soğuk bir yerde 15 gün bekletilir (buzdolabı hariç)
AFİYET OLSUN!
