Kışlık Hazırlıyoruz: Türlü Konservesi Tarifi
Kış hazırlıklarının başında gelen konserveler, bizlere mevsimsiz sebze imkanı sunuyor. Tüm sebzelerin bir arada olduğu Türlü Konservesi, tüm hanımların tercih ettiği konserve çeşidi. O kadar kolay ki, artık hazırları hayatınızdan çıkaracaksınız. İşte Türlü Konservesi Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Türlü Konservesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet Patlıcan
- 1 adet Kabak
- 1 adet Soğan
- 1 orta boy taze fasulye
- 100 gram sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 Tutam Karabiber
Türlü Konservesi Nasıl Yapılıyor:
- Soğanlar sıvı yağ ile birlikte renkleri saydamlaşıncaya kadar kavrulur
- Küp küp doğranan sebzeler sırasıyla; fasulye, kabak, patlıcan olmak üzere sotelenir
- Sonra domatesler eklenir; tuz, karabiber ile tatlandırılır
- Kavanozlara aktarılan türlü yarıya kadar su dolu tencerede kaynatılır
- Su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra kavanozlar tencereden alınır ve ters çevrilerek 1 gün bekletilir
Kışlık Türlü Konservemiz Hazır!
AFİYET OLSUN...
