Ihlamur Çiçeği Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Ihlamur Çiçeği Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ihlamur Çiçeği Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Ihlamur Çiçeği Reçeli

Malzemeler;

  • 2 su bardağı ıhlamur çiçeği
  • 2,5 su bardağı kadar su
  • 4 bardak şeker 
  • 4 adet karanfil
  • çay kaşığının ucu ile tarçın
  • yarım limon suyu

Ihlamur Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor:

  • Ihlamur çiçekleri bir kaba koyularak, üzerine kaynar suyu dökülüp 25 dakika kapağı kapatılıp dinlendirilir
  • Şekerle birlikte tencereye eklenip kısık ateşte 30 dakika kaynatılır
  • Karanfil, tarçın ve limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılıp ateşten alınıp soğutulur ve kavanozlara doldurulur

     Ihlamur Çiçeği Reçeli Hazır!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa