Menekşe Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Menekşe Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Menekşe Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Menekşe Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 100 gr menekşe çiçeğinin taç yaprağı
  • 300 gr toz şeker
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 bardaktan yarım parmak eksik su

Menekşe Reçeli Nasıl Yapılıyor:

  • Su, şeker ve limon suyu bir tencereye koyulur
  • Birkaç taşım kaynatılıp koyuca bir şurup haline getirilir
  • İncecik kıyılmış menekşenin yaprakları bu şurubun içine atılır
  • Ağır ateşte, arada bir karıştırılarak kaynatılır
  • Reçel beyazlaşmaya başlar başlamaz  indirilir ve kavanoza koyulur

  Menekşe Reçeli Hazır!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa