Menekşe Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Menekşe Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Menekşe Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- 100 gr menekşe çiçeğinin taç yaprağı
- 300 gr toz şeker
- 1/2 limonun suyu
- 1 bardaktan yarım parmak eksik su
Menekşe Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Su, şeker ve limon suyu bir tencereye koyulur
- Birkaç taşım kaynatılıp koyuca bir şurup haline getirilir
- İncecik kıyılmış menekşenin yaprakları bu şurubun içine atılır
- Ağır ateşte, arada bir karıştırılarak kaynatılır
- Reçel beyazlaşmaya başlar başlamaz indirilir ve kavanoza koyulur
Menekşe Reçeli Hazır!