Portakal Çiçeği Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Kış meyvesi portakalın çiçeğinden enfes bir reçel yapıyoruz. İşte Tarifi... Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Portakal Çiçeği Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg portakal çiçeği
- 1 kg toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 kahve fincanı limon suyu
Portakal Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Yaprakları kaynayan suya ilave edilip bir taşım kaynatılır
- Ocaktan alınıp, bol suyla yıkanır
- Yapraklar süzgece alınıp suyu süzdürülür
- Yarım limon suyu ilave edilir
- Birkaç saat güneşte bekletilerek beyazlaşması sağlanır
- Diğer tarafta su ile şeker kaynatılıp şurup hazırlanır
- Yapraklar bu şuruba ilave edilir
- Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
- Ilınınca kavanozlanabilir
Portakal Çiçeği Reçeli Hazır!
