Portakal Çiçeği Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Kış meyvesi portakalın çiçeğinden enfes bir reçel yapıyoruz. İşte Tarifi... Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Portakal Çiçeği Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Portakal Çiçeği Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg portakal çiçeği
  • 1 kg toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı limon suyu

Portakal Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Yaprakları kaynayan suya ilave edilip bir taşım kaynatılır
  • Ocaktan alınıp, bol suyla yıkanır
  • Yapraklar süzgece alınıp suyu süzdürülür
  • Yarım limon suyu ilave edilir
  • Birkaç saat güneşte bekletilerek beyazlaşması sağlanır
  • Diğer tarafta su ile şeker kaynatılıp şurup hazırlanır
  • Yapraklar bu şuruba ilave edilir
  • Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
  • Ilınınca kavanozlanabilir

  Portakal Çiçeği Reçeli Hazır!


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa