Lavanta Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Lavanta Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Lavanta Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- Yarım kilo yabani lavanta çiçeği
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- İsteğe bağlı olarak karanfil
Lavanta Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Lavanta çiçeği biraz meşakkatli bir ayıklama ister bu yüzden öncelikle çiçekler güzelce yıkanır ve şekerde bir gece bekletilir
- Şekerde bir gece bekleyen çiçekler su, limon suyu ve karanfil ile reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır
- Yoğunlaşan karışım kavanozlanır, dinlendirilir
Lavanta Reçeli Hazır!
