Limon Çiçeği Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Limon Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Limon Çiçeği Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı limon çiçeği
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Limon Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Limon çiçekleri derin bir kaba alınır
- 1 su bardağı toz şekeri üzerine dökülüp her gün üç kez ovalanarak 3 gün bekletilir
- Dört su bardağı su kaynatılır
- Üç gün beklemiş olan limon çiçekleri kaynayan suya ilave edilir
- Yumuşayıncaya kadar haşlanır
- Kaynatılıp suyu süzdürülen limon çiçekleri ilave edilip reçel kıvamına gelinceye kadar tekrar kaynatılır
- Ilınınca kavanoza aktarılıp iki üç gün güneşte bekletilerek servise hazır hale getirilir
Limon Çiçeği Reçeli Hazır!
