Mürver Çiçeği Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Mürver Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mürver Çiçeği Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Mürver Çiçeği Reçeli

Malzemeler;

  • 12 adet mürver çiçeği
  • Bir buçuk litre soğuk su
  • 1 adet limon
  • 1.5 kg toz şeker

Mürver Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır;

  • Taze mürver çiçekleri güzelce yıkanır ve büyük bir tencere içerisine koyulur
  • Çiçeklerin üzerine bir buçuk litre soğuk su dökülür ve ağzı kapalı şekilde 2 gün bekletilir
  • Suda bekletildiğinde aromasını suya veren mürver çiçekleri süzülür
  • Süzülmüş mürver çiçeği suyu reçel tenceresine alınır 
  • Üzerine şeker ve limon suyu ilave edilir
  • Mürver çiçeği reçeli kaynama derecesine gelince 5 dakika süre ile kaynatılır
  • Önceden sterilize edilmiş sıcak reçel kavanozunun içerisine hazırlanmış reçel dökülür
  • Kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir

    Mürver Çiçeği Reçeli Hazır!


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa