Mürver Çiçeği Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Mürver Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mürver Çiçeği Reçeli
Malzemeler;
- 12 adet mürver çiçeği
- Bir buçuk litre soğuk su
- 1 adet limon
- 1.5 kg toz şeker
Mürver Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır;
- Taze mürver çiçekleri güzelce yıkanır ve büyük bir tencere içerisine koyulur
- Çiçeklerin üzerine bir buçuk litre soğuk su dökülür ve ağzı kapalı şekilde 2 gün bekletilir
- Suda bekletildiğinde aromasını suya veren mürver çiçekleri süzülür
- Süzülmüş mürver çiçeği suyu reçel tenceresine alınır
- Üzerine şeker ve limon suyu ilave edilir
- Mürver çiçeği reçeli kaynama derecesine gelince 5 dakika süre ile kaynatılır
- Önceden sterilize edilmiş sıcak reçel kavanozunun içerisine hazırlanmış reçel dökülür
- Kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir
Mürver Çiçeği Reçeli Hazır!
