Karadut Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Reçel çeşitlerinden Karadut reçeli, en sevilen reçeller arasında yer alıyor. Hatta şuan canınız çekti değil mi? Hadi başlasın hazırlıklar, geliyor Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Karadut Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı karadut
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 çay kaşığı limon suyu
Karadut Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Karadutlar bir kase içerisine alınır ve üzeri toz şeker ile kaplanır
- Şekere yatırılmış karadutlar, 2-3 saat kadar bekletilir
- Derin bir reçel tenceresi içerisine karadutlar alınır
- İçerisine limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilir
- Şeker iyice eriyene kadar reçel arada bir karıştırılır
- Kaynama noktasına ulaşan reçel, fokurdamaya başlayınca üzerindeki köpükler alınır
- Yaklaşık 20-25 dakika boyunca kaynayan reçel kıvamını almış olacak
- Reçel ocaktan alındıktan sonra temiz ve steril bir cam kavanoz içerisine doldurulur
- Reçel kavanozunun üstünde yarım parmak boşluk kalmasına özen gösterilir
- Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır
- Reçel kavanozu ters çevrilir ve yarım gün soğumaya bırakılır
Karadut Reçeli Hazır!
