Beyaz Dut Reçeli Tarifi
Daha önce beyaz dut reçeli yemiş miydiniz? Cevap hayırsa hemen denemelisiniz. Başlasın hazırlıklar, Çünkü bu enfes reçelin tarifi geliyor.!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Beyaz Dut Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram beyaz dut
- 500 gram toz şeker
- 1/2 limonun suyu
- 1/8 su bardağı soğuk su
Beyaz Dut Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Soğuk su ve toz şeker beyaz dutların üzerine ilave edilir
- Orta ateşte kaynamaya bırakılır
- 15 dakika içerisinde kaynama noktasına gelen beyaz dut reçelinin altı kısılır ve yavaş yavaş kaynatmaya devam edilir
- Reçelin üzerinde biriken köpükler arada bir sıyrılır
- Beyaz dut reçeli koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır
- Ocaktan alınan beyaz dut reçeli kavanoza kepçe yardımı ile dökülür ve ağzı sıkıca kapatılır
- Kavanoz ters çevrilir
- Yaklaşık 12 saat boyunca oda sıcaklığında dinlendirilmiş beyaz dut reçeli açıldıktan sonra buzdolabında tutulur ve bir ay içerisinde tüketilir
- Kavanozu açılmayan beyaz dut reçeli serin ve kuru bir ortamda, bir yıldan fazla süreyle muhafaza edilebilir
Beyaz Dut Reçeli Hazır!
