Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz reçelini sevmeyen yoktur diyebiliriz bence. Haydi Toplanın! Yazın bahçemizde yetişen kiraz ağacından topladığımız kirazlarla reçel yapıyoruz, haydi gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kiraz Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 1/2 kg. kiraz
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Kirazlar yarım saat su içerisinde bekletilir
- Kirazlar yıkandıktan sonra sapları koparılır
- Kenarlarına bıçakla çizik atılarak çekirdekleri çıkarılır
- Kiraz taneleri derin bir kase içerisine alınır ve üzeri toz şeker ile kaplanır
- Toz şekere yatırılan kirazlar bir gece boyunca buzdolabında bekletilir
- Kirazlar reçel tenceresine aktarılır
- Üzerine bir fincan kadar oda sıcaklığında su ilave edildikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır
- NOT: Kaynama noktasına ulaşan reçel, fokurdamaya başlayacak
- Üzerinde biriken köpükler her defasında tahta kaşıkla sıyrılır
- Reçel kısık ateşte kaynamaya bırakılır ve bu süreçte reçel tenceresi takip edilir
- Ocağın altı söndürülmeden hemen önce limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynayan reçel, ocaktan alınır
Kiraz Reçeli Hazır!
