Nektarin Reçeli Tarifi
Şeftalinin tüysüzü nektarin, en sevilen meyvelerden. Bu sevilen meyvenin reçelini yaptık, enfes bir lezzet ortaya çıktı. O zaman verelim tarifi, denemeyen kalmasın!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Nektarin Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 kilo taze nektarin
- 1 kilo toz şeker
Nektarin Reçeli Nasıl Yapılır:
- Nektarinler her biri yıkanarak, ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir
- Kesme tahtası üzerinde küp küp ya da ince dilimler halinde doğranabilir
- Nektarinler doğrandıktan sonra derin bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile kaplanır
- Tencerenin kapağı kapatılır ve nektarinlerin suyunu salması için 12 saat boyunca şekerde dinlendirilir
- 12 saat geçtikten sonra tencere ocağa koyulur ve ocak orta ateşe getirilerek reçelin kaynaması beklenir
- Nektarin reçeli kaynamaya başlayınca altı kısılır ve ara sıra karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir
- Nektarin reçeli kaynarken yüzeyinde oluşan köpükler arada bir sıyrılır
- 40 dakika kaynayan reçel ocaktan alınabilir
Nektarin Reçeli Hazır!
