Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından reçeller, çeşitleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Reçel olarak farklı lezzet arayışındaysanız, Mürdüm Eriği Reçelini denemenizi tavsiye ediyoruz. O zaman bu enfes lezzetin tarifi gelsin bakalım!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1,5 kg mürdüm eriği
  • 2-3 su bardağı su
  • 4-6 su bardağı toz şeker

Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Mürdüm erikleri bol suda güzelce yıkanır ve ikiye bölünerek içlerinden çekirdekleri temizlenir
  • Temizlenmiş olan mürdüm erikleri tencereye alınır ve içerisine su ilave edilerek 15 dakika boyunca sürekli karıştırılarak pişirilir
  • Bir taşım kaynayarak yumuşayan mürdüm eriklerinin suyu süzdürülür
  • Mürdüm eriklerinin üzerine şeker ilave edilip orta ateşte kaynamaya bırakılır
  • Reçel kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
  • Bu köpükler oluştukça üzerinden tahta kaşıkla sıyrılır
  • 20 dakika boyunca kaynayan mürdüm eriği reçeli, jölemsi kıvama gelmiş olacak!

   Mürdüm Eriği Reçeli Hazır!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa