Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından reçeller, çeşitleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Reçel olarak farklı lezzet arayışındaysanız, Mürdüm Eriği Reçelini denemenizi tavsiye ediyoruz. O zaman bu enfes lezzetin tarifi gelsin bakalım!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 kg mürdüm eriği
- 2-3 su bardağı su
- 4-6 su bardağı toz şeker
Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Mürdüm erikleri bol suda güzelce yıkanır ve ikiye bölünerek içlerinden çekirdekleri temizlenir
- Temizlenmiş olan mürdüm erikleri tencereye alınır ve içerisine su ilave edilerek 15 dakika boyunca sürekli karıştırılarak pişirilir
- Bir taşım kaynayarak yumuşayan mürdüm eriklerinin suyu süzdürülür
- Mürdüm eriklerinin üzerine şeker ilave edilip orta ateşte kaynamaya bırakılır
- Reçel kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
- Bu köpükler oluştukça üzerinden tahta kaşıkla sıyrılır
- 20 dakika boyunca kaynayan mürdüm eriği reçeli, jölemsi kıvama gelmiş olacak!
Mürdüm Eriği Reçeli Hazır!
