Kış Meyvesinden Tatlı: Mandalinalı Rulo Pasta Tarifi
Kışın evde televizyon başında canımızın en çok çektiği şey, Tatlı... Hazır kış ayı da yaklaşıyorken, Kış meyvesi mandalinadan bir pasta tarifimiz var. Hazırlayın malzemeleri, geliyor tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kış Meyvesinden Tatlı: Mandalinalı Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 5 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım paket krem şanti
- 8 adet mandalina
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Mandalinalı Rulo Pasta Nasıl Yapılıyor:
- Bir kasede yumurta sarısı çırpılır
- Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilip karıştırılmaya devam edilir
- Un da eklenip ve pürüzsüz bir karışım elde edilir
- Ayrı bir kasede yumurta akları mikser yardımıyla kar beyaz bir köpük olana dek çırpılır
- Çırparken toz şeker yumurta aklarının üzerine azar azar ilave edilir ve parlak görünümlü bir köpük elde edilir
- Köpük haline getirilen yumurta akları yumurta sarılı karışımın içerisine köpük söndürülmeden yedirilir ve homojen bir karışım elde edilir
- Pişirme kağıdı serili fırın kabına bu karışım dökülür
- 180 derece fırında 15 dakika pişirilir
- Kürdan kontrolü yapıldıktan sonra fırından çıkarılır
- Fırından çıkarılan kek ters çevrilip tekrar pişirme kağıdının üzerine yerleştirilir
- Kenarları bıçak yardımıyla düzeltilir
- Rulo haline getirilip oda sıcaklığında soğumaya bırakılır
- Sütle çırpılan toz krem şanti kekin üzerine yayılır
- Soyulan mandalinalar kekin orta kısmına dizilir
- Pişirme kağıdının yardımıyla rulo haline getirilir
- Buzdolabında 2 saat bekletilir
- Hazırlanan mandalinalı rulo pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirilip dilimlenir
