Ev yapımı kuru tarhana nasıl yapılır?

Kış aylarında sofralarımızdan eksik etmediğimiz doyurucu ve besleyici tarhananın kuru hali de bir başka oluyor. gelin bu tarife birlikte bakalım.

BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ev yapımı kuru tarhana nasıl yapılır?
BE
Berfin Eneç

Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg kuru soğan
  • Yarım kg nohut (pişmemiş hali yarım kg. Haşlayarak kullanacağız.)
  • 1 kg yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 5 kg un (yaklaşık)
  1. Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
  2. Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirelim.
  3. Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezip Süzgeçten geçirelim
  4. Karışımı yoğurma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırmaya başlayalım.
  5. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin (ne kadar bekletirseniz o kadar ekşi tadı olacaktır).
  6. Her gün sabah, öğlen, akşam hamuru karıştırın.
  7. Sulandıkça un ilave edebilirsiniz
  8. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün.

*dilerseniz yapışmaması için bezeler halinde yağlı kağıda da dökebilirsiz.*

Ev Tarhanası Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleri daha hızlı ve kolay haşlanması için düdüklüde haşlayabilirsiniz.
  • Tarhanaları gölgede kurutmanız daha iyi olacaktır. Güneşte kuruttuğunuzda rengi daha açık olacaktır.
  • Tarifte kullandığımız nohut hamurun mayalanmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bu tarifte tekrardan maya kullanmanıza gerek olmayacak.
  • Tarhananın kuruma süresi bulunduğunuz yerdeki sıcaklığa göre değişiklik gösterecektir. Nemli bir yerde yaşıyorsanız tarhanayı kurutmak sizin için oldukça zor olacaktır.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa