Yılbaşına Özel: Pişmeyen Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Pişmeyen Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşına Özel: Pişmeyen Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

Taban İçin:

  • 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 200 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Bal Kabağı Dolgusu İçin:

  • 300 gr püre haline getirilmiş bal kabağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı soğuk süt (krem şantiyi çırpmak için)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

  • Çırpılmış krem şanti
  • Tarçın
  • Ceviz veya fındık parçaları

Yapılışı:

Tabanın Hazırlanışı:

  • Bisküvileri robotta veya elinizle ufalayın.
  • Eritilmiş tereyağını ve tarçını bisküvi kırıntılarına ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili bir kelepçeli kalıba yayın ve iyice bastırarak düzleştirin.
  • Bisküvi tabanını buzdolabında bir süre bekletin.

Bal Kabağı Dolgusunun Hazırlanışı:

  • Krem şantiyi paketin üzerindeki talimatlara göre soğuk süt ile çırpın.
  • Ayrı bir kapta labne peyniri ve toz şekeri çırpın.
  • Bal kabağı püresini, tarçını, zencefil tozunu, muskatı ve isteğe bağlı karabiberi labne karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Krem şantiyi bal kabağı karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Cheesecake'in Tamamlanması:

  • Hazırladığınız bal kabağı dolgusunu bisküvi tabanının üzerine dökün ve düzleyin.
  • Cheesecake'i en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Üzerinin Hazırlanışı ve Sunum:

  • Cheesecake'i buzdolabından çıkarın ve kelepçeli kalıptan çıkarın.
  • Üzerini çırpılmış krem şanti, tarçın ve ceviz veya fındık parçaları ile süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa