Yılbaşı Özel: Waldorf Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Waldorf Salatası Tarifi
Waldorf salatası, klasik ve zamanın ötesinde bir salata. İlk olarak 1896'da New York'taki Waldorf-Astoria Hotel'de sunulmuş olan bu salata, elma, kereviz ve cevizin kremsi bir sosla harmanlanmasıyla tanınır.
Malzemeler:
- 3 adet orta boy elma (tatlı ve sert bir çeşit tercih edilebilir), çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış
- 1 su bardağı ince doğranmış kereviz
- 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1/2 su bardağı mayonez (daha hafif bir versiyon için yoğurt veya krema ile karıştırılabilir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber (tadına göre)
- Marul yaprakları (servis için)
- Üzüm veya kuru üzüm
- Nar taneleri
Hazırlanışı:
- Elmaları küp şeklinde doğrayın ve kerevizleri ince şekilde kıyın. Elmaların kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın.
- Küçük bir kasede mayonez, kalan limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde doğranmış elma, kereviz ve cevizleri karıştırın. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine ekleyin ve iyice harmanlayın.
- İstediğiniz takdirde, salataya üzüm veya kuru üzüm ve nar taneleri ekleyebilirsiniz.
- Salatayı marul yapraklarının üzerine yerleştirerek servis yapın.