Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Zencefilli Kokteyl
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar. Yılbaşı gecesi alkol tüketmeyenler için Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Zencefilli Kokteyl
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı zencefil birası (ginger beer)
- 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı bal veya şeker şurubu, tatlandırmak için
- Buz
- Soda veya maden suyu
- Garnitür olarak taze zencefil dilimi veya limon dilimi
Yapılışı:
- Bir bardağa buz ekleyin.
- Üzerine zencefil birasını, limon suyunu ve bal veya şeker şurubunu ekleyin.
- Karışımı soda veya maden suyu ile tamamlayın ve hafifçe karıştırın.
- Garnitür olarak birkaç dilim taze zencefil veya bir limon dilimi ekleyin.