Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Karpuzlu Fesleğenli Alkolsüz Kokteyl
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar. Yılbaşı gecesi alkol tüketmeyenler için Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Karpuzlu Fesleğenli Alkolsüz Kokteyl
Malzemeler:
- 2 su bardağı karpuz parçaları (çekirdeksiz)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen yaprakları
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı bal veya şeker şurubu
- Buz
- Soda veya maden suyu
- Garnitür olarak ekstra fesleğen yaprakları ve karpuz dilimleri
Yapılışı:
- Karpuz parçalarını ve fesleğen yapraklarını bir blendera koyun ve püre haline gelene kadar karıştırın.
- Püre haline getirdiğiniz karışımı bir süzgeçten geçirerek, pürenin pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Püre haline getirilmiş karpuzu ve fesleğeni bir karıştırma kabına alın ve üzerine limon suyu ve bal veya şeker şurubunu ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Karışımı buz ile dolu bardaklara dökün.
- Üzerine soda veya maden suyu ekleyerek hafifçe karıştırın.
- Garnitür olarak birkaç fesleğen yaprağı ve bir karpuz dilimi ile süsleyin.