Yılbaşı Özel: Portakal Soslu Baby Ispanak Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Portakal Soslu Baby Ispanak Salata Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardağı baby ıspanak yaprağı
- 1 adet portakal
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 avuç çiğ badem veya ceviz
- 1 avuç kuru cranberry veya nar taneleri
Portakal Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- Baby ıspanak yapraklarını yıkayın ve fazla suyunu süzün.
- Portakalı soyun ve dilimleyin. Kırmızı soğanı ince halkalar şeklinde kesin.
- Çiğ badem veya cevizleri iri parçalar halinde doğrayın. Kuru cranberry veya nar tanelerini hazırlayın.
- Küçük bir kasede taze sıkılmış portakal suyu, zeytinyağı, bal, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde baby ıspanak, portakal dilimleri, kırmızı soğan halkaları, çiğ badem veya ceviz, ve kuru cranberry veya nar tanelerini karıştırın.
- Üzerine hazırladığınız portakal sosunu dökün ve hafifçe karıştırarak servis yapın.