Yılbaşı Özel: Bin ada Soslu Izgara Tavuklu Salata
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Bin ada Soslu Izgara Tavuklu Salata
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 4 su bardağı karışık salata yaprakları (örneğin roka, marul, ıspanak)
- 1 adet büyük domates, dilimlenmiş
- 1/2 salatalık, dilimlenmiş
- 1/4 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
Bin ada Sosu için:
- 1/2 su bardağı mayonez
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edin.
- Izgarada veya tavada her iki tarafını da pişirin, ardından dilimleyin.
- Bin ada sosu için, mayonez, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Salata yapraklarını, domates, salatalık ve kırmızı soğan dilimlerini büyük bir salata kasesinde karıştırın.
- Üzerine ızgara tavuk dilimlerini yerleştirin.
- Hazırladığınız bin ada sosunu salatanın üzerine dökün.
- Tüm malzemeleri hafifçe karıştırarak servis yapın.