Yılbaşı Özel: Bin ada Soslu Izgara Tavuklu Salata

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Bin ada Soslu Izgara Tavuklu Salata
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Bin ada Soslu Izgara Tavuklu Salata

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 4 su bardağı karışık salata yaprakları (örneğin roka, marul, ıspanak)
  • 1 adet büyük domates, dilimlenmiş
  • 1/2 salatalık, dilimlenmiş
  • 1/4 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş

Bin ada Sosu için:

  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edin.
  • Izgarada veya tavada her iki tarafını da pişirin, ardından dilimleyin.
  • Bin ada sosu için, mayonez, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Salata yapraklarını, domates, salatalık ve kırmızı soğan dilimlerini büyük bir salata kasesinde karıştırın.
  • Üzerine ızgara tavuk dilimlerini yerleştirin.
  • Hazırladığınız bin ada sosunu salatanın üzerine dökün.
  • Tüm malzemeleri hafifçe karıştırarak servis yapın.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa