Yılbaşı Özel: Yeşil Elmalı Mor Salata

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Yeşil Elmalı Mor Salata
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Yeşil Elmalı Mor Salata

Malzemeler:

  • 2 su bardağı mor lahana, ince şeritler halinde doğranmış
  • 1 adet büyük yeşil elma, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş
  • 1/2 su bardağı ceviz, iri parçalanmış
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm veya kuru cranberry
  • 1/2 su bardağı mavi lahana, ince şeritler halinde doğranmış (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı havuç, rendelenmiş

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Mor lahana ve mavi lahanayı ince şeritler halinde doğrayın.
  • Yeşil elmayı ince dilimler halinde kesin ve kararmaması için hemen limon suyuyla karıştırabilirsiniz.
  • Büyük bir salata kasesine mor lahana, mavi lahana (kullanıyorsanız), rendelenmiş havuç, ceviz, kuru üzüm veya cranberry ve yeşil elma dilimlerini ekleyin.
  • Sos için zeytinyağı, elma sirkesi, bal, hardal, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Salatayı servis yapmadan önce biraz dinlendirin, böylece malzemeler sosu iyice çekecek ve lezzetleri birbirine karışacaktır.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa