Yılbaşı Özel: Patlıcan Sarma ve İncirli Salata

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Patlıcan Sarma ve İncirli Salata
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Patlıcan Sarma ve İncirli Salata

Patlıcan Sarma Malzemeleri:

  • 2 büyük patlıcan, ince uzun dilimlenmiş
  • 200 gram kıyma (dana veya kuzu)
  • 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • Zeytinyağı

İncirli Salata Malzemeleri:

  • 4 adet taze incir, dörde bölünmüş
  • 2 su bardağı karışık yeşil salata yaprakları
  • 1/4 su bardağı kavrulmuş badem
  • 1/4 su bardağı keçi peyniri, ufalanmış

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 çay kaşığı bal
  • Tuz ve karabiber

Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan dilimlerini tuzlu suda 30 dakika bekletin, sonra kurulayın.
  • Patlıcan dilimlerini zeytinyağı ile yağlayıp, her iki tarafını da ızgarada veya tavada hafifçe kızartın.
  • Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Sarımsak, kıyma, çam fıstığı, kuru üzüm, kimyon, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
  • Her patlıcan diliminin üzerine hazırlanan kıyma harcından koyun ve rulo şeklinde sarın.

İncirli Salata Nasıl Yapılır?

  • Yeşil salata yapraklarını, dörde bölünmüş incirleri, kavrulmuş bademleri ve ufalanmış keçi peynirini büyük bir salata kasesinde karıştırın.
  • Sos için zeytinyağı, balzamik sirke, bal, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın ve salatanın üzerine dökün.

Sunum:

  • Patlıcan sarmalarını bir tabağa yerleştirin.
  • Yanında incirli salatayı servis edin.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa