Yılbaşı Özel: Füme Somon Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Füme Somon Salatası
Malzemeler:
- 200 gram füme somon, dilimlenmiş
- 2 su bardağı karışık yeşil salata yaprakları (örneğin roka, marul, baby ıspanak)
- 1 adet avokado, dilimlenmiş
- 1/2 adet salatalık, dilimlenmiş
- 1/4 su bardağı kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 1/4 su bardağı kapari
- 1/2 su bardağı cherry domates, yarıya kesilmiş
Sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Salatanın Hazırlanması:
- Büyük bir salata kasesinde karışık yeşil salata yapraklarını, dilimlenmiş avokadoyu, dilimlenmiş salatalığı, ince dilimlenmiş kırmızı soğanı, kapari ve yarıya kesilmiş cherry domatesleri karıştırın.
Sos Hazırlama:
- Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, hardal, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
Füme Somonun Eklenmesi:
- Füme somon dilimlerini salata karışımının üzerine yerleştirin.
Sosun Eklenmesi ve Sunum:
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.
- Tüm malzemeleri hafifçe karıştırarak servis yapın.