Yılbaşı Özel: Latte Pasta Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Latte Pasta Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Latte Pasta Tarifi

Malzemeler:

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya şekeri

Kahve Sosu için:

  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Krema için:

  • 2 su bardağı soğuk krema
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • Kakao tozu
  • Çikolata parçaları veya rendelenmiş çikolata

Nasıl Yapılır?

Pandispanyanın Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kahve Sosunun Hazırlanışı:

  • Sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırarak kahve sosunu hazırlayın.

Krema Hazırlanışı:

  • Soğuk kremayı pudra şekeri ve vanilya ile birlikte katılaşana kadar çırpın.

Pasta Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı yatay olarak iki ya da üç kata ayırın.
  • Her kata kahve sosundan sürün ve ardından krema sürün.
  • En üst kata da krema sürdükten sonra pastanın her yerini krema ile kaplayın.

Üzerinin Süslenmesi:

  • Pastanın üzerini ve kenarlarını kakao tozu ve çikolata parçaları ile süsleyin.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa