Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Muffin Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Muffin Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Muffin Tarifi

Malzemeler:

Muffin Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi (pişmiş bal kabağını ezerek hazırlayabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 adet büyük boy yumurta

Üzeri için:

  • Çekilmiş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Toz şeker veya esmer şeker (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

Muffin Hamurunun Hazırlanışı:

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Un, toz şeker, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, tarçın, muskat ve zencefili büyük bir kasede karıştırın.
  • Başka bir kapta bal kabağı püresi, sıvı yağ, süt ve yumurtaları çırpın.
  • Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın.

Pişirme:

  • Muffin kalıplarını yağlayın veya muffin kağıtları ile kaplayın.
  • Hazırladığınız hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırın.
  • İsteğe göre üzerlerine çekilmiş ceviz veya fındık ve biraz şeker serpin.
  • Muffinleri, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika veya bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Servis:

  • Fırından çıkan muffinleri bir süre soğutun ve servis yapın.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa