Masterchef Hamsi Böreği Tarifi
Masterchef'in dün akşamki bölümünde ana malzeme Hamsiydi. Yarışmacılardan hamsiyle yapılabilecek yemekler istendi. Hamsi Böreği o yemeklerden biriydi. Peki, Hamsi Böreği nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Hamsi sezonu gelmişken, Masterchef'te Ana Malzemeyi Hamsi olarak belirledi. Yarışmacılardan Hamsiyle yapılan yemekler istendi. Hamsi Böreği ise o yemeklerden biriydi.
Hamsi Böreği, Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biri ve özellikle hamsi mevsiminde sıkça yapılan bir tarif.
Peki, Masterchef Hamsi Böreği Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Hamsi Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram hamsi (temizlenmiş ve fileto haline getirilmiş)
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- 1 demet dereotu (ince doğranmış)
- İsteğe bağlı olarak ince doğranmış soğan
Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyip fileto haline getirin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- İnce doğranmış dereotunu ve isteğe bağlı olarak soğanı ekleyin.
- Bir kasede yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurtaları iyice çırpın.
- Yufkaları tezgaha serin. Hazırladığınız sostan her bir yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Her yufkanın üzerine hamsi filetolarını yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
- Börek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Hamsi Böreğini sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!