Yemekteyiz Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yemekteyiz Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5 adet küçük boy patlıcan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram kaşar peyniri
- 100 gram tam yağlı beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve 10 dakika tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanların suyunu sıkın ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
- Kızaran patlıcanların ortasını kesip açın.
- Harç için, peynirleri küçük parçalar halinde doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatları peynirlerle karıştırın.
- Hazırlanan peynirli harcı patlıcanların orta kısmına yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, ızgara ayarında patlıcanların üzeri kızarana kadar pişirin.
- Peynir dolgulu patlıcanları sıcak olarak servis yapın.
- Afiyet Olsun!