Yemekteyiz Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yemekteyiz Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Yemekteyiz Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 5 adet küçük boy patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 100 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Patlıcanların suyunu sıkın ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran patlıcanların ortasını kesip açın.
  • Harç için, peynirleri küçük parçalar halinde doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatları peynirlerle karıştırın.
  • Hazırlanan peynirli harcı patlıcanların orta kısmına yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında, ızgara ayarında patlıcanların üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Peynir dolgulu patlıcanları sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa