Gelinim Mutfakta Trileçe Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında tanıtılan trileçe tarifi, son zamanlarda popüler tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Özellikle karamel lezzetiyle zenginleşen trileçe, doğru püf noktaları uygulandığında unutulmaz bir tatlı deneyimi sunuyor. Peki, evde Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinim Mutfakta Trileçe Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı keçi sütü
- 2 su bardağı inek sütü
- 1 su bardağı manda sütü
Karamel İçin:
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük çay bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kasede çırpın, şeker eriyene kadar devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile karıştırın.
- Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün ve düzeltin.
- Önce 170 derecede 10 dakika, sonra 150 derecede 20 dakika pişirin.
- Pişen keki soğumaya bırakın, kürdanla delikler açın.
- Sütlü şerbet için, sütleri ve şekeri tencerede karıştırın, kaynatın.
- Şeker eriyince ocağı kapatın. Şerbeti kekin üzerine dökün.
- Karamel için, toz şekeri tencerede eritin, tereyağı ekleyin.
- Tereyağlı şeker fokurdayınca kremayı ekleyin ve karıştırın.
- Karamel soğuyunca trileçenin üzerine dökün.
- Afiyet Olsun!