Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında sunulan Pamuk Prenses pastası tarifi, lezzeti ve pratikliğiyle günün en çok aranan tariflerinden biri oldu. Kolay bulunan malzemelerle hazırlanan bu pasta, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet. Peki, Pamuk Prenses Pastası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Kek İçin:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5-3 su bardağı un
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı süt
Kreması İçin:
- 600 ml süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi
Pamuk Prenses Pastası Yapılışı:
- Kek için, yumurtalar ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Karışımı 25×35 cm'lik bir borcama dökün ve 170°C fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca üzerine süt dökün ve ıslatın.
- Kreması için, vanilin ve tereyağı hariç malzemeleri kaynayana kadar pişirin. Sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Sıcak kremayı kekin üzerine dökün ve düzeltin.
- Pastanın üzerine Hindistan cevizi serpin.
- Soğuduktan sonra dilerseniz çilek veya kırmızı meyvelerle süsleyin.
- Afiyet Olsun!