Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında tanıtılan mor havuçlu pasta tarifi, hem göz alıcı rengi hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Pratik yapımı ile de mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin favorisi olmaya aday bu pastayı, siz de evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, Mor Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy mor havuç
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet limonun kabuğu rendelenmiş veya suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- 1 adet haşlanmış mor havuç
Mor Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır?
- Mor havuçları soyun, küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
- Kaynayan suya limon tuzunu ekleyip biraz daha kaynatın.
- Havuçları soğuduktan sonra rondoda püre haline getirin ve süzgeçten geçirin.
- Kek için, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın, sonra sıvı yağ ekleyin.
- Havuç püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Hamuru fırın tepsisine yayın ve 180°C'de 20-25 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca ikiye kesin.
- Kreması için, süt, nişasta, un, şeker ve vanilyayı kaynatın ve soğutun.
- Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip çırpın.
- Kekin bir katına kremayı yayın, diğer katını üzerine koyun.
- Üzerini Antep Fıstığı, Hindistan Cevizi, file badem gibi ürünlerle süsleyin.
- Afiyet Olsun!