Yemekteyiz Fırında Soslu Kaz Tarifi, Nasıl Yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında yapılan bu tarif izleyiciler tarafından merak edildi. Evde denemek isteyenler için, İşte Fırında Soslu Kaz Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yemekteyiz Fırında Soslu Kaz Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Yemekteyiz Fırında Soslu Kaz Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında soslu kaz, özel günler için mükemmel bir ana yemeği seçeneğidir. Peki, Fırında Soslu Kaz Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Fırında Soslu Kaz Tarifi...

Malzemeler:

  • 1 adet bütün kaz
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin:

  • 1 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

Garnitür İçin:

  • Arzu ettiğiniz sebzeler (havuç, patates, soğan vb.)

Nasıl Yapılır?

Kazın Hazırlanması:
  • Kazı iyice yıkayın ve fazla suyunu kurulayın.
  • Tuz ve karabiberle kazın her yerini ovun.
  • Zeytinyağını kazın üzerine sürün.
Sosun Hazırlanması:
  • Bir kapta kırmızı şarap, tavuk suyu, bal, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve kekik karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu kazın üzerine dökün.

Fırında Pişirme:

  • Fırını 180°C'ye önceden ısıtın.
  • Kazı fırın kabına yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
  • İlk olarak 1 saat folyo ile kapalı şekilde pişirin.
  • Daha sonra folyoyu çıkarın ve kazın kızarması için yaklaşık 30-45 dakika daha pişirin.

Garnitürün Hazırlanması:

  • Garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri doğrayın ve baharatlayın.
  • Sebzeleri ayrı bir fırın kabında veya kazın etrafına yerleştirerek pişirin.

Servis:

  • Pişmiş kazı fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Dilimleyerek, yanında pişmiş sebzelerle servis yapın.

     Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa