Kruton nedir? Nasıl Yapılır?
Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz, salatalarınıza ve çorbalarınıza lezzet katan Kruton nedir? Nasıl Yapılır?

Kruton (Baharatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım bayat ekmek
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- İsteğe göre az karabiber
- İsteğe göre pulbiber
- Tuz

Yapılışı ve kökeni
Kruton, Fransızca kökenli olan 'crouton' kelimesinden türemiştir ve 'ekmek kabuğu parçası' veya 'kızartılmış ekmek' anlamına gelir. Bu lezzetli atıştırmalık, özellikle bayat ekmekleri değerlendirmenin harika bir yoludur.
Kruton yaparken tam buğday ekmeği kullanmak, daha iyi dilimlenmesine ve daha estetik bir görünüme sahip olmasına yardımcı olabilir. Dolgun içerikli ekmekler, normal ekmek yerine tercih edilebilir.
Ekmekler küçük parçalara doğranır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Baharatlı kruton için, doğranmış ekmek parçalarına zeytinyağı, tuz ve baharatlar gezdirilir, hafifçe karıştırılır ve aynı şekilde fırında kızartılır.
Hazırlanan baharatlı veya baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza konularak buzdolabında 5-6 gün süreyle saklanabilirsiniz.