Çin kestanesi nedir?
Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan kestanenin Çin işi olan Çin kestanesi nedir? Normal kestane ile farkları nelerdir? Çin kestanesi tüketildiğinde neler olur?
CS
Canan Salman
Muhabir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CS
Canan Salman
Muhabir
Çin kestanesi (Castanea mollissima), özgü bir kestane türü olup genellikle diğer kestane türlerinden farklı özelliklere sahiptir. Çin kestanesini tanımanın bazı önemli özellikleri şunlardır:
- Çin kestaneleri, yerel kestanelere kıyasla daha büyük ve yuvarlaktır.
- Kabukları daha koyu ve kalındır.
- Rengi yerel kestanelere göre daha açıktır.
- Fiyatları yerel kestanelere göre daha ekonomiktir.

Çin kestanesi tüketiminde dikkat edilmesi gereken belirtiler şunlardır:
- Kestaneler piştikten sonra bile sert kalıyorsa.
- Kabukları piştikten sonra bile kolayca soyulmuyorsa.
- İçinden beyaz bir sıvı akıyorsa.

Çin kestanesinde bulunan hemaglutinin adlı madde, toksik etkilere neden olabilir. Bu nedenle, Çin kestanesi tüketiminden sonra mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, baş ağrısı, cilt kızarıklığı veya kaşıntı gibi belirtiler yaşanırsa bir doktora başvurulması önemlidir.