Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Tavuklu Keşkek Tarifi

Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Tavuklu Keşkek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tavuklu Keşkek Tarifi...

Malzemeler:

  • 1 kg kemikli tavuk eti
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6-7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılıyor?

  • Buğdayı yıkayıp bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün.
  • Düdüklü tencerenizi Sote veya Kavurma moduna getirin. 
  • Tereyağını ve doğranmış soğanı ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Domates salçasını ekleyin ve karıştırın. 
  • Tavuk etlerini ekleyin ve her iki tarafını da hafifçe kızartın.
  • Süzülmüş buğdayı tencereye ekleyin. 
  • Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve Et veya Basınçlı Pişirme modunu seçin. 
  • Tavuk ve buğdayı 40-45 dakika pişirin.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin ve kapağını açın. 
  • Tavuk etlerini ayrı bir tabağa alın ve didikleyin. 
  • Buğdayı tahta bir kaşıkla iyice ezin, tavuk etlerini içine karıştırın.
  • Tavuklu keşkeği sıcak olarak servis edin. 
  • İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber serpiştirin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa