Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Etli Tirit Tarifi

Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Etli Tirit Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Etli Tirit Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Etli Tirit Tarifi...

Malzemeler

  • 500 gr dana eti (kuşbaşı kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4-5 adet bayat ekmek (dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (yoğurt için ezilmiş)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl Yapılıyor?

  • Düdüklü tencerenizi Sote veya Kavurma moduna getirin. 
  • Tereyağı veya zeytinyağı ekleyip ısıtın. 
  • Etleri ekleyin ve her iki tarafı kızarana kadar soteleyin. 
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 
  • Salça, sıcak su, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve Et veya Basınçlı Pişirme modunu ayarlayın.
  • Etler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Ekmek dilimlerini fırında ya da tavada hafifçe kızartın. Servis tabağına yayın.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırın.
  • Pişen etleri ekmeklerin üzerine yayın. 
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt sosu dökün. 
  • İsteğe bağlı olarak tereyağında kızdırılmış pul biber ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa