Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Kıymalı Kapuska Tarifi

Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Kıymalı Kapuska Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Kıymalı Kapuska Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kıymalı Kapuska Tarifi....

Malzemeler:

  • 500 gr kıyma
  • 1 orta boy lahana (doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılıyor?

  • Düdüklü tencerenizi Sote veya Kavurma moduna getirin. 
  • Sıvı yağı ekleyin ve kıymayı ekleyerek kavurun.
  • Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  • Domates salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin ve karıştırın.
  • Doğranmış lahanayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyin. 
  • Tencerenin kapağını kapatın ve Sebze veya Basınçlı Pişirme modunu ayarlayın.
  • Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişirme süresi sona erdikten sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin ve kapağını açın. 
  • Lahananın iyice pişip pişmediğini kontrol edin. 
  • Gerekirse birkaç dakika daha pişirebilirsiniz. 
  • Kıymalı kapuska servise hazır.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa