Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Kakaolu Kek Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Kakaolu Kek Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kakaolu Kek Tarifi...
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı kakao tozu
- 1 paket vanilya (veya 1 çay kaşığı vanilya esansı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Bir tutam tuz
Nasıl Yapılıyor?
- Un, kakao tozu, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kasede iyice karıştırın.
- Yumurtaları, sütü ve sıvı yağı kuru malzemelere ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
- Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün.
- Düdüklü tencerenin tabanına bir bardak su koyun ve bir buharlık sepeti yerleştirin.
- Kek kalıbını buharlık sepetinin üzerine koyun.
- Tencerenin kapağını kapatın ve Steam (Buhar) modunu seçin.
- Keki yaklaşık 30 dakika buharda pişirin.
- Pişirme süresi sona erdikten sonra, bir kürdan ya da ince bir bıçak ile kekin merkezine batırın.
- Eğer temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
- Keki düdüklü tencereden çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet Olsun!