Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Arpacık Soğan ve Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Arpacık Soğan ve Sebzeli Kuzu Güveç Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Arpacık Soğan ve Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi...
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti (kuşbaşı kesilmiş)
- 300 gr arpacık soğan (soyulmuş)
- 3-4 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
- 2 adet havuç (halka şeklinde doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılıyor?
- Düdüklü tencerenizi Sote veya Kavurma moduna getirin.
- Zeytinyağını ekleyin ve kuzu etlerini her yönü kızarana kadar soteleyin.
- Arpacık soğanları, patatesleri, havuçları, kırmızı ve yeşil biberleri, ezilmiş sarımsakları tencereye ekleyin.
- Tuz, karabiber, kekik ve pul biberi de ekleyin ve karıştırın.
- Domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Ardından sıcak suyu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve Et veya Basınçlı Pişirme modunu ayarlayın.
- Yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişirme işlemi bittikten sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin ve kapağını açın.
- Güvecin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Gerekirse birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.
- Kuzu güveciniz servise hazır.
- Afiyet Olsun!