Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: İşkembe Çorbası Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede İşkembe Çorbası Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İşkembe Çorbası Tarifi...
Malzemeler:
- 1 kg işkembe (temizlenmiş ve küçük parçalara kesilmiş)
- 1 büyük soğan (dörde bölünmüş)
- 4 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz, karabiber ve pul biber
- 1 çay kaşığı limon suyu
Sos İçin:
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı sirke
Nasıl Yapılıyor?
- İşkembeyi düdüklü tencereye koyun, üzerine soğan, ezilmiş sarımsak ve sirke ekleyin.
- Tencereye suyu ekleyin ve işkembeyi yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika Et veya Basınçlı Pişirme modunda pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyin ve kavurun.
- Biraz soğuduktan sonra çorbanın suyundan biraz ekleyerek terbiye hazırlayın.
- İşkembe piştikten sonra tenceredeki soğanları çıkarın.
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
- Sarımsak ve sirkeyi karıştırarak ayrı bir sos hazırlayın.
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine sarımsaklı sirke sosundan biraz ekleyin ve sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun!