Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Etli Türlü Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Etli Türlü Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin:
Etli Türlü Tarifi...
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
- 2 adet patates, küp doğranmış
- 2 adet havuç, halka şeklinde doğranmış
- 1 adet kuru soğan, doğranmış
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet yeşil biber, doğranmış
- 1-2 adet domates, doğranmış veya rendelenmiş
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze)
- 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereyi açın ve zeytinyağını ekleyin.
- Kuşbaşı eti ekleyin ve her tarafı hafifçe kızarana kadar kavurun.
- Soğan ve sarımsağı ekleyin, biraz daha kavurun.
- Domates salçası, doğranmış domates, havuç, patates ve biberleri ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin (genellikle 20-30 dakika).
- Pişirme süresinin son 10 dakikasında bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
- Pişirme işlemi bittikten sonra düdüklü tencerenin basıncını dikkatlice alın ve kapağını açın.
- Etli türlüyü sıcak olarak servis edin.
- Afiyet Olsun!