Yemekteyiz Milföy Simit Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında yapılan bu tarif izleyiciler tarafından merak edildi. Evde denemek isteyenler için, Milföy Simit Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yemekteyiz Milföy Simit Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru (dondurulmuş, oda sıcaklığında çözülmüş)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için)
- 1/2 su bardağı susam
- 1/2 su bardağı çörek otu
Nasıl Yapılır:
- Milföy hamurlarını tezgah üzerine yayın ve her birini dört eşit parçaya kesin.
- Milföy parçalarının ortasına rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın.
- Milföy parçalarını rulo şeklinde sarın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Hazırladığınız simit şeklindeki böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
- Ardından susam ve çörek otunu serpiştirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler altın sarısı rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Milföy Simit Börekleri fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın.
- Afiyet Olsun!