Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ara sıcak olarak 'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ara sıcak olarak Portakallı Zeytinyağlı Kereviz tarifine yer verdi. Peki, Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi, Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3 orta boy kereviz
- 1 adet büyük boy portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- İsteğe bağlı olarak birkaç dal dereotu
Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri soyun ve limonlu suda kararmamaları için bekletin.
- Daha sonra kerevizleri küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Kavurduğunuz soğan ve havuçların üzerine kerevizleri, pirinci, şeker ve tuzu ekleyin.
- Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ilave edin.
- Yemeğin üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Pişen yemeği ocaktan alın ve soğuması için bir süre bekletin.
- Bu yemek soğuk servis edilmek için idealdir.
- Portakallı zeytinyağlı kerevizi, isteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet Olsun!