Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Kıymalı Soğan Dolması Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ara sıcak olarak Kıymalı Soğan Dolması tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Soğan Dolması Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Kıymalı Soğan Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kıymalı Soğan Dolması Tarifi,  Kıymalı Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 6-8 adet büyük boy soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz (ince doğranmış, süslemek için)

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyun ve baş kısımlarını kesin. 
  • Soğanları 10-15 dakika kadar kaynar suda haşlayın. 
  • Ardından soğanların iç katmanlarını dikkatlice çıkararak oyuk hale getirin.
  • Çıkarılan iç kısımları ince ince doğrayın ve kenara ayırın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğan içleri ve sarımsağı ekleyip kavurun. 
  • Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. 
  • Pirinç, domates, biber salçası ve domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyerek harcı tatlandırın. 
  • Harcı biraz su ile pişirip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız harcı soğanların içine doldurun. 
  • Doldururken harcın pirinçlerinin şişeceğini unutmayın, bu yüzden soğanları tamamen doldurmamak önemlidir.
  • Dolmaları bir tencereye yerleştirin. 
  • Dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 
  • Tencerenin kapağını kapatın ve dolmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Pişirme süresi boyunca dolmaların dağılmamasına dikkat edin.
  • Dolmalar piştikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa