Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Patlıcan Biber Dolması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ara sıcak olarak Patlıcan Biber Dolması tarifine yer verdi. Peki, Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patlıcan Biber Dolması Tarifi, Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 6 adet orta boy patlıcan
- 6 adet yeşil biber
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- 2 adet domates (dolmaların üzeri için)
- 2 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda bekletin.
- Biberlerin kapaklarını kesin ve içlerini temizleyin.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Pirinci, domates salçasını ve baharatları ekleyin.
- Birkaç dakika daha kavurduktan sonra maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.
- Patlıcan ve biberlerin içini hazırladığınız harç ile doldurun.
- Üzerlerine dilimlenmiş domates parçaları koyun.
- Dolmaları geniş bir tencereye yerleştirin.
- Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp dolmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Dolmalar pişince sıcak olarak servis yapın.
- Yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun!