Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Cevizli Mor Lahana Ezmesi Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ara sıcak olarak Cevizli Mor Lahana Ezmesi tarifine yer verdi. Peki, Cevizli Mor Lahana Ezmesi nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Cevizli Mor Lahana Ezmesi Tarifi, Cevizli Mor Lahana Ezmesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 orta boy mor lahana
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya elma sirkesi
- İsteğe bağlı olarak pul biber
Nasıl Yapılır?
- Mor lahanayı ince ince kıyın.
- Biraz tuz serpip, elle hafifçe ovunuz.
- Bu işlem lahananın yumuşamasını sağlayacak ve acılığını alacaktır.
- Bir tavada ceviz içlerini kısık ateşte hafifçe kavurun.
- Kavrulmuş cevizleri bir kenara alın ve soğumasını bekleyin.
- Sarımsakları ezin veya çok ince doğrayın.
- Bir kaba kıyılmış mor lahanayı, ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş ceviz içlerini, zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya elma sirkesi de ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Daha homojen bir kıvam için karışımı mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
- Hazırladığınız cevizli mor lahana ezmesini isteğe bağlı olarak pul biberle tatlandırabilirsiniz.
- Servis tabağına alın ve üzerini ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın.
- Afiyet Olsun!