Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Haşlanmış Mevsim Sebzeleri Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde, ana yemek yanında servis edeceği Haşlanmış Mevsim Sebzeleri tarifine yer verdi. Peki, Haşlanmış Mevsim Sebzeleri Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Haşlanmış Mevsim Sebzeleri Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Haşlanmış Mevsim Sebzeleri Tarifi, Haşlanmış Mevsim Sebzeleri Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Brokoli, Karnabahar, Havuç, Bezelye, Yeşil Fasulye, Kabak
  • Tuz
  • Zeytinyağı, Limon Suyu, Dereotu, Maydanoz, Sarımsak Tozu

Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp temizleyin. 
  • Büyük sebzeleri küçük parçalara ayırın. 
  • Havuç gibi sert sebzeleri ince dilimler halinde kesin.
  • Büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın. 
  • Suyu kaynadıktan sonra tuz ekleyin. 
  • Önce en uzun sürede pişen sebzeleri (örneğin havuç) ekleyin. 
  • Birkaç dakika sonra diğer sebzeleri ekleyin. 
  • Brokoli ve karnabahar gibi sebzeler daha az sürede pişer.
  • Sebzeleri yumuşak ama hala diri kıvamda olacak şekilde pişirin. 
  • Pişme süreleri sebzeye göre değişir, bu yüzden kontrol ederek pişirin.
  • Sebzeler istediğiniz kıvamda piştikten sonra süzgeç ile suyunu süzün.
  • İsteğe bağlı olarak, sebzeleri zeytinyağı, limon suyu, taze otlar ve sarımsak tozu ile tatlandırabilirsiniz. 
  • Sebzeleri sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa